Piramit Haber

Açıklama tatmin edici olmaktan uzak

Politika

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Paris Cumhuriyet Başsavcılığının 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili açıklaması hakkında ''10 gündür bula bula bu kadarına mı ulaştınız?'' diye sordu...


TBMM 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının cenaze töreninde halkın tutumun, başlayan yeni sürece destek anlamına geldiğini söyledi.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Paris Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklama, tabii ki soruşturmanın son aşaması değil. Ortaya çıkan bilgiler, tatmin edici olmaktan uzak. Fransa'ya düşen görev; bütün bağlantılarıyla birlikte bu katliamı ortaya çıkarmaktır. 10 gündür yürütülen bu hummalı soruşturma sonucunda ortaya çıkacak olan şey bu muydu? 10 gündür bula bula bu kadarına mı ulaştınız. Türkiye'nin bu konunun üzerinde durması boynunun borcudur. Bu konunun açığa çıkması için diplomatik, istihbarat, her türlü girişimde bulunmalıdır. Yok zaten eğer detaylarını biliyorsa açıklamak da Hükümetin borcudur.
Bundan sonra yapılacak her saldırı, bu genel başkan yardımcısının açıklamasını aklımıza getirecektir. Yürütmek istediğimiz bu yeni sürecin selameti açısından Paris cinayetlerinin aydınlanması önemlidir.''

''Biz soruşturma açarız''

KCK Van davasının bugün başladığını anımsatan, bu operasyonlara karşı eleştirilerde bulunan Demirtaş, ''Van, Diyarbakır belediyeleri böyle kazanılmaz'' dedi.
Eski partililerden Fatma Kurtulan ve Tuncer Bakırhan'ın ''avukatların İmralı'da yaptıkları görüşme notlarını okudukları için haklarında iddianame düzenlendiğini'' belirten Demirtaş, ''BDP'de siyaset yapıp bu görüşme notlarını okumayanlara biz soruşturma açarız'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.