Piramit Haber

TRT'nin tavrı şimdiden merak konusu.

Medya

Eurovision'da Finlandiya adına yarışacak olan Krista Siegfrids Amsterdam’da gerçekleştirdiği hazırlık konserinde, ülkesinde eşcinsel evliliğin yasak olmasını protesto etmek için bir kadın dansçısıyla öpüştü.

 Finlandiyalı Krista, ülkesinin eşcinsel evliliğe izin vermemesini Eurovision’da bu şekilde protesto edecek...
Eurovision şarkı yarışmasında Finlandiya’yı temsil eden 27 yaşındaki şarkıcı Krista Siegfrids, eşcinsel evliliklere izin verilmemesini alışılmışın dışında bir yöntemle protesto etti. 18 Mayıs’ta İsveç’te düzenlenecek final gecesi öncesi Amsterdam’daki hazırlık konserine çıkan Siegfrids, ‘Marry Me’ isimli şarkısını söylerken bir kadın vokalistiyle öpüştü. Bu protesto, izleyicileri şaşırtırken Konser sonrası İngiliz Independent gazetesine konuşan Siegfrids, Finlandiya’da eşcinsel evliliklerin yasak olmasını bu yolla protesto ettiğini söyledi.

Şarkıcı, “Bu hareketim homofobik insanları kızdırabilir. Ama final performansımda da bir sürpriz planlıyorum. Yarışma canlı olacağı için kimse beni durduramayacak” dedi.

Eurovision yarışmasının yayın haklarını elinde bulunduran TRT 1'in bu performansa nasıl bir tavır sergileyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

İNGİLTERE'NİN DESTEĞİNİ UMUYOR
 
Finlandiya Parlamentosu geçen yıl eşcinsel evlilik aleyhinde oy kullanmıştı. Finlandiya'da eşcinsel evliliğin parlamentoda tekrar oylanması için 100 bin imza toplanmış durumda. Bu da, parlamenterlerin yeniden oylama yapması için yeterli bir sayı.
Siegfrids, Eurovision'daki protestosuyla İngiltere'deki eşcinsel derneklerin oylarını almayı hedefliyor.
 
Konser sonrası İngiliz Independent gazetesine konuşan Siegfrids, "Bence 'Marry Me' şarkısı siyasi değil. Sevgi ve hoşgörüyle ilgili. Ama Finlandiya’da eşcinsel evlilik yasak ve bu yanlış bir uygulama" dedi.
 
CANLI YAYINDA NELER OLACAK?
 
Şarkıcı, "Bu hareketim homofobik insanları kızdırabilir. Ama final performansımda bir sürpriz daha planlıyorum. Yarışma canlı olacağı için kimse beni durduramayacak" dedi.
 
Siegfrids'in Eurovision gecesi sürprizinin ne olacağı bilinmiyor. Öte yandan, yarışmayı canlı yayınlayacak olan TRT'nin bir önlem alıp almayacağı, RTÜK kurallarına aykırı bir eylem yapılması durumunda yayına devam edilip edilmeyeceği merak konusu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.