Piramit Haber

Son Osmanlı: 14. Hanım Sultan dünyaya geldi

Medya

Mehmet Behlül Vatansever’le evli olan Sultan 2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Sultan, Hanzade adını verdiği bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Hanzade bebek 14. Hanım Sultan oldu.

Önceki akşam saat 19:00’da Bahçelievler’deki Memorial Hizmet Hastanesi’nde 3 kilo 750 gram ağırlığında doğan bebeğe Hanzade adı verildi. 6 Haziran 2012’de doğan şehzade Ziya Reşad Efendi’den sonra hanedan içinde dünyaya gelen son bebek olan Hanzade Vatansever yaşayan 14 Hanım Sultan’dan da (Sultanların babası hanedandan olmayan kızları için kullanılan ünvan) biri. Şehzade Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu olan 26 yaşındaki reklamcı Nilhan Sultan hanedana mensup hayattaki 15 Sultan’dan biri. Nilhan Sultan, 22 Eylül 2012’de işadamı Mehmet Behlül Vatansever ile Osmanlı Hanedanı’nın katıldığı görkemli bir düğünle dedesi Sultan 2. Abdülhamid’in bir süre yaşadığı Beylerbeyi Sarayı’nda evlenmişti.
HAYATTA 25 ŞEHZADE VAR

Osmanlı Hanedanı’na mensup şu anda hayatta olan 25 şehzade bulunuyor. Bebeğin dedesi Şehzade Orhan Osmanoğlu (49) ise şöyle konuştu: “İlk torunum çok mutluyum. Daha dedeliğe alışamadım. Torunumun vatana, millete, ailesine faydalı ve tarih bilinci olan bir çocuk olmasını diliyorum. Hanzade adını çok beğeniyorduk. Rahmetli Hümeyra Sultan’ın Kuşadası’nda otel işleten Hanzade Sultan adlı bir kızı var. Kendisine de daha önce sorup onayını almıştım.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.