Piramit Haber

O anne teörist kızı için neler dedi?

Medya

İki polisi şehit eden DHKP-C'li terörist Nurgül Acar'ın annesinin feryadı, Akşam gazetesinin manşetine taşındı.

 Acılı anne gözü gibi baktığı kızının ölüm makinasına dönüştürenlere lanet okuyor. Amine Acar, "Ben çalışıyordum ilgilenemedim. Şimdi yeniden başlasak hayata elini hiç bırakmazdım" sözleriyle pişmanlığını dile getiriyor.
"Benim çocuğumun eline silah verenlerin Allah ocağını yıksın" diyen anne Amine Acar, "Kızımın haline mi üzüleyim, şehit olan polise mi yanayım yetim kalan çocuklara mı?" diye soruyor
Türkiye son dönemde artan DHPK-C eylemlerine şahit oluyor. Yine onlardan birisi olan Nurgul Acar, İstanbul Gaziosmanpaşa'da Mücahit Daştan'ı başından ve sırtından vurarak şehit etmişti. Vatandaşlar tarafından yaralı yakalanan terörist geride 2 yaşındaki Elifsu ve daha doğmamış bir bebeği yetim bıraktı. 

LİNÇTEN POLİS KURTARMIŞTI
Peki Acar nasıl oldu da katile dönüştü. Samsunlu bir ailenin kızı olan Nurgül Acar, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisiydi. Katıldığı eylemler yüzünden KTÜ’den uzaklaştırma cezası almıştı. Türkiye ise onu 2005’te Trabzon’da yaşanan olaylar sonrası tanıdı. Acar’ın da aralarında bulunduğu TAYAD üyesi 5 kişi, Trabzon’da bildiri dağıtırken kendilerine engel olmak isteyen polisle tartıştı. Etrafta toplanan vatandaşlar ise bildiri dağıtan gruba saldırdı. Etraftaki kalabalık bir anda 2 bin kişiyi buldu. Polis eylemcileri linç girişiminden güçlükle kurardı. Bu eylemin ardından tutuklanan Acar kısa bir süre sonra serbest kaldı. Ancak birçok yasa dışı eyleme katılmaya devam etti.

PKK KAMPINDA EĞİTİM GÖRDÜ
Nurgül Acar 7 Kasım 2005’teki YÖK eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı. Bu kararın ardından örgütün Yunanistan’daki kampına eğitim almaya giden Acar’ın, 2009’da canlı bomba eylemi yapmak için Türkiye’ye giriş yaptı. 

O günden sonra kayıp olan Acar, kanlı saldırıyla adını bir kez daha duyurdu. Peki o teröristin annesi neler yaşadı? Kızına neden ulaşamadı ya da yolundan çeviremedi? 

Devrim Tosunoğlu a anneye ulaştı ve merak edilen sorulara cevap aradı. Anne Amine Acar, "Şehit ailesine gidip acılarını paylaşmak, özür dilemek isterim ama gidip yüzlerine bakamam ki. Polisler bizim canımız ciğerimiz. O polisin ne suçu vardı." sözleriyle şehit ailesinin acısını paylaşıyor. 

Tutuklandıktan sonra kızını cezaevinde ziyareti sırasında ona "Elini tuttuğum bu elinle nasıl silah alabildin" diye soru sorduğunu belirtiyor acılı anne.

BEN ÇALIŞIYORDUM İLGİLENEMEDİM

Kızını nasıl terör örgütüne kaptırdı? Merak edilen soruya verdiği cevap diğer ailelere örnek olacak türdendi: 

"Kendileri yurtdışında yaşarken gariban evlatları ölüme sürüklüyorlar. Kendi çocuklarını ölüme yollasınlar ya. Ben çalışıyordum ilgilenemedim. Şimdi yeniden başlasak hayata elini hiç bırakmazdım. Benim elmas gibi parlayan kızımı ne hale çevirmişler. Aileler, bir şey olmaz demesinler. Önce ellerine dergi veriyorlar, sonra katil olacak hale getiriyorlar."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.