Piramit Haber

Muhteşem deprem!

Medya

Son günlerde Türkiye’nin en popüler dizisinin başına gelenler gerek görsel gerek yazılı basını fazlasıyla doldurmaya başladı.

Sezen AYYILDIZ/Piramit Haber

Aslına bakarsak dizide 2 yıldan bu yana gerek kanuni sultan süleyman’ın zamanını sürekli haremde geçiriyormuş gibi sunulması ve siyasi çevrelerce ejdat sorgulaması,gerek tarihi karakterlerin biyografik özelliklerinin yanlış lanse edilmesi, oyuncu kostümlerinden saray entrikalarına kadar adından söz ettiren ve gündemdeki yerini koruyan bir dizi oldu Muhteşem Yüzyıl. 

Ve günümüze gelelim... Dizi bambaşka ve hesapta olmayan bir sebepten dolayı konuşulmaya ve 5 gündür medyayı doldurmaya devam ediyor.Nedeni ise; Dizinin en önemli karaketi olan, Hürrem sultanı canlandıran Meryem Uzerli’nin apar topar dizi setini bırakıp Almanya’ya gitmesi.Bu durum kafalarda soru işaretlerinin doğmasına neden oldu.Çünkü beklenmeyen bir durumla karşı karşıya geldi izleyici.Sadece izleyici mi hayır.Prodüksiyon ekibinden yönetmene dizinin diğer oyuncularından senaristlere kadar geniş çapta deprem etkisi yarattı Meryem.

Meryem Uzerli'nin ücretini az bulması,aşırı yorgunluk,sıkılganlık,özel yaşamında sorun olduğu, tükenmişlik sendromu yaşadığı gibi Kulaktan kulağa bir çok söylenti çalkalandı medyada.Hatta bunların Spekülasyon olduğu bile düşünüldü.

Aslında bu durum zirvede bir dizinin zirvede bir karekterini canlandıran ve geniş bir hayran kitlesi yaratan oyuncunun yapması zor,inanması güç bir durum.Kim altın tepside sunulmuş yaldızlı yaşamı bırakıp da gider uzaklara ve ona sunulanlardan vaz geçer?
 
Fakat bir de aynanın diğer tarafına bakmak gerek;Türkiye’de dizi setlerinde oyuncuların ne denli zor şartlarda çalıştıklarını ve kimi zaman insanlıktan çıktıklarını çoğumuz bilmez belki.Evet çoğu zaman bir saatlik bir dizi için 1 gününü sette geçirmek zorunda olan ve sıkıntısını dile getirmeyen o kadar çok oyuncu var ki.İşte Meryem biraz da bu yaraya vakitsiz de olsa parmak basan oyunculardan.Dizinin sezon finaline 2 hafta kala böyle bir atakta bulunması kafaları karıştıran ayrı bir soru oldu. Her ne kadar rahatsız olmasından mütevellit setten ayrıldıgını dile getirse de Meryem’in finale yaklaşmışken rest çekmesi işin maddi boyutunu düşünmeye sürüklüyor insanı.

Bir taraftan insan deşmeden edemiyor.Türkiyenin gündem dizisinin en önemli karakterini canlandıran oyuncunun sıkıntıları medyaya sızıyor ya da kötü niyetli kişilerce sızdırılıyor.Ortalık bir anda karışıyor gündem değiyor.Etekteki taşlar dökülüyor.Durum böyle olunca da hem yapımcı hem de oyuncu için geri dönüşü olmayan bir durum çıkıyor.Ve kaybeden her iki taraf oluyor 

Neticede 3 sezon sonra dizi Meryemsiz nam-ı değer Hürremsiz devam edecek.Umuyorum ortak bir noktada geçerli bir çözüm bulunur!.hem yapımcı hem oyuncu hem de seyirci için olumlu sonuçlar doğar.
 


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.