Piramit Haber

Marmarsi müftüsü: Çam süslemek haramdır

Medya

Müftü, yılbaşı için çam ağacı süslemenin haram olduğunu söylerken bakanlık vatandaşlara ücretsiz çam ağacı dağıttı..

 Marmaris İlçe Müftüsü Hasan Ersöz "Yılbaşında çocuklara hediye verilebilir. Ancak hediyeyi Noel Baba değil Allah verir. Dünyanın her yerine Noel Baba nasıl yetişecektir. Noel Babanın bunu yapması imkansızdır" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise bu yıl ücretsiz çam ağacı dağıtacaklarını söyledi.

MARMARA MÜFTÜSÜ: HEDİYEYİ ALLAH VERİR
Marmaris İlçe Müftüsü Hasan Ersöz Noel Baba'nın bir papaz olduğunu ve herkese hediye dağıtacak kadar gücünün olmadığını söyledi. Ersöz; " Çocukları anne babaya hediye olarak veren Allah'tır. Teşekküredilecekse Allah'a edilmelidir. Noel Baba bu kadar iyilikler yapabilecek birisi değildir. Noel Baba Her eve yetişebilecek birisi de değildir" diye konuştu.
Ersöz yılbaşı kutlamanın haram olmadığı ancak yapılması her zaman günah olan şeylerin yılbaşında helal hale gelmeyeceğini söyledi. Ersöz; " İçki içmek her gün haramdır yılbaşında da haramdır. Yılbaşında haram olan şeyler helal hale gelmiyor. Bir de olaya şöyle bakmak lazım. Madem ki insanlar geride kalan bir yılın muhasebesini yapacaklar. İnsanlar da geçmişe bakıp ne doğrular ne hatalar yaptıklarına bakmalıdırlar. Gelecek yıla ona göre hazırlanmalıdırlar" dedi.

"ÇAM AĞACI SÜSLEMEK HARAMDIR"
Yılbaşında çam ağacı kesmek ihtiyaç harici kullanmanın haram olduğunu belirten Müftü Ersöz: "Çam ağacı da keyfi olarak süslemek haram kılınmaktadır. Bir hayvanı kesmekle çam ağacı kesmek arasında bir fark yoktur. Bir hayvan etiyle,derisiyle,sütüyle insanlara ne kadar faydalıysa ormandaki ağaç da insanlara faydalıdır. Sadece bir kutlama yapmak için ağaç kesme haramdır. Hz. İsa'nın geleceği ve çam ağacına insin diye çam ağacı kesmek doğru değildir" diye konuştu. 
BAKAN EROĞLU: ÜCRETSİZ ÇAM AĞACI DAĞITACAĞIZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kaçak çam ağacı kesimini önlemek amacıyla silahlı orman muhafaza memurlarının sürekli arazi taraması yaptığını söyledi. Kaçak ağaç kesim yapanların ağaç ve gereklerine el konulduğunu ve 2 yıla kadar hapis cezası olduğunu belirten Eroğlu, "Hem yasak hem de cezası ağır. Ama biz bütün fidanlıklara talimat verdik, hazır fidanları ve çamları vatandaşa ücretsiz dağıtacağız. Vatandaşın da yılbaşından sonra bu çam fidanlarını bahçesine veya istediği bir yere dikmesini istiyoruz." dedi.



 
 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.