Piramit Haber

Dadı'nın küçük yakışıklısı meğerse..

Medya

2000'li yılların efsane dizilerinden biriydi Dadı... O küçük oyuncu bakın şimdi ne yapıyor?

Üzerinden 15 yıl geçti. Evin çocukları büyüdü. Sinem Kobal ekrandan hiç kopmadı, şimdilerde evlilik için gün sayıyor. Gökçe Uzuner eğitimine ağırlık verdi, kendine yeni bir yol çizdi. Bir de Yasar Abravaya vardı... Şimdilerde 20'li yaşlarında..

Genç oyuncu Yasar Abravaya'nın ilk ekran denemesi 'Sevdakondu' dizisiyle olmuş. Onun tüm Türkiye'de tanınmasını sağlayan Dadı'nın kadrosuna ise Kenan Işık sayesinde katılmış.

"Dizi yayınlandığında 10 yaşındaydım ve şehir tiyatrosu'nda çocuk oyuncuydum. Kenan Işık da genel sanat yönetmeniydi. Onun sayesinde Dadı'nın kadrosuna katıldım". Dadı'dan bitince önce Kınalı Kar, sonrasında ise Kahramanlar ile izleyici karşısına çıktı. İlk sinema deneyimini ise 'Dar alanda Kısa Paslaşmalar' ile yaşadı.

Ataşehir Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine ağırlık veren Abravaya, üniversiteden mezun oldu. "Geçen yıllar içerinde seslendirme ve dublaj yaptım. Üniveriteye hazırlandım. Sakarya Üniversitesi Bilgi Yönetimi mezunuyum."

Okul biter bitmez iş dünyasına hızlı bir geçiş yapmış Yasar..."Üniversiteden mezun olunca Netaş'ta bilgi işlemde işe başladım."

Yasar Abravaya, 'Dadı' bittikten sonra ekip arkadaşlarıyla görüşme fırsatı bulamamış... "Kenan Işık ile çok az görüştük. En son dizide kardeşimi oynayan Gökçe ile görüştük. O da tesadüfen..."'Onunla yine oynamayı isterim' diyen Yasar, rahatsızlığı boyunca usta oyuncuyu ziyaret edememiş.

"Kenan Işık'ın eşiyle çok muhabbetim yok, o yüzden ziyaretine gitmedim. İyileştiğinde mutlaka orada olacağım..."Meraklısına! Bir dönemin minik oyuncusu şimdilerde IBM'e bağlı Türk Telekom'da sistem sorumlusu olarak çalışıyor ve setlere dönmeyi düşünmüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.