Piramit Haber

17 kilo kurbağa için 176 bin lira ceza

Medya

Diyarbakır'da sıradışı bir operasyon düzenlendi. Dicle Nehri'nde bulunan kurbağaları Avrupa'ya götürenler suç üstü yakalandı. 2 kasa içerisinde 17 kilo kurbağa ile suçüstü yakalanan 5 kaçak avcının her birine 35 bin 193 lira olmak üzere toplam 175 bin 965 lira para cezası kesildi. Kurbağalar ise suya geri bırakıldı.

İzinsiz olarak avladıkları kurbağaları para karşılığı satmak amacıyla toplayan 5 Kaçak avcıya Çevre Kanununa göre her birine 35 bin 193 lira olmak üzere toplam: 175 bin 965 lira para cezası kesildi.
Adana ve Hatay'dan birçok avcı Diyarbakır Dicle Nehri kenarında son yıllarda izinsiz olarak kurbağa avcılığı yapmaya başladı. Kurbağa avcıları kilosunu 15 liraya gece topladıkları su hayvanlarını Adana'daki fabrikalar aracılığıyla başta İngiltere, Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Kaçak kurbağa avcıların izini süren Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube ekipleri önceki gün Bismil İlçesi Ağıl Köyünde bulunan gölet yasak avlanma yaptığı ihbarı aldı. Jandarmaya haber veren ekipler yasak avlanmanın yaptığı bölgeye baskın yaptı.


17 KİLO KURBAĞA İÇİN 176 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Suluk alanda yapılan incelemede Hatay Kırıkhan ilçesinden gelen A.S., M.K., D.S., M.S. ve Ö.K. adlı şahıslar 2 kasa içerisinde 17 kilo kurbağa ile suçüstü yakalandı. Yaşayan kurbağalar suya bırakılırken, 5 kaçak avcıya izinsiz olarak avladıkları kurbağaları para karşılığı satmak amacıyla toplayan 5 kaçak avcıya 2872 sayılı Çevre Kanununa göre her birine 35 ben 193 lira olmak üzere toplam: 175 bin 965 lira para cezası kesildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.