Piramit Haber

Zekeriya Öz Bakırköy'e atandı!

Manşet

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi, Ergenekon soruşturmalarını yürütmesiyle bir anda ünlenen, 17 Aralık 2013'te İstanbul'da başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına da imza atan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatırken, savcıların atama işlemlerini gerçekleştiren HSYK 1. Dairesi de Öz'ü görevinden alarak Bakırköy adliyesine atadı.

Zekeriya Öz, Bakırköy'e atandı...
HSYK 3. Daire, bugün Ahmet Hamsici başkanlığında toplanarak, İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, savcılar Muammer Akkaş ve Celal Kara ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme başlatmıştı.

HSYK 1. DAİRE DE TOPLANDI

Hakim ve savcıların her türlü atama işlemlerini yürütmekle görevli olan HSYK 1. Dairesi'nin sürpriz bir şekilde toplandığı ortaya çıktı. İbrahim Okur başkanlığında toplanan HSYK 1. Dairesi,, yolsuzluk operasyonuna imza atan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ü görevinden alarak, Bakırköy adliyesine atadı.

Toplantıda, haklarında inceleme başlatılan diğer savcılarla ilgili de yer değiştirme, atama, geçici yetki verme gibi tasarrufta bulunulduğu iddia edildi. T24'ün iddiasına göre ise savcı Zekeriya Öz hakkındaki atama kararının Kurul Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a imza için gönderildi. Bozdağ'ın atama kararını imzalaması halinde Öz'ün de Bakırköy'e atanması gerçekleşmiş olacak. Atama kararıyla ilgili telefonla ulaşılmaya çalışılan HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, HSYK yetkilileri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinden hiçbir açıklama gelmedi.

HSYK'dan flaş karar! Tıklayınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.