Piramit Haber

Yüzünü şempanze parçaladı!

Manşet

ABD’nin Connecticut eyaletinde 2009 yılında gerçekleşen korkunç olayda Charla Nash arkadaşı Sandra'nın beslediği şempanze tarafından vahşi bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda elleri, burnu, dudakları ve gözkapaklarını kaybeden kadın aradan geçen 4 yılın ardından yüzüne kavuşabildi.

 Charla Nash bakıma muhtaç bir şekilde hayatını sürdürüyor. Talihsiz kadının saldırıda yüzündeki kemiklerin büyük bölümü kırılmış, şempanze, ellerini, burnunu, dudaklarını ve gözkapaklarını koparmıştı. 14 yaşındaki Travis isimli şampanze Charla'nın kafa derisinden de büyük bir parça koparmıştı.
Tanınmaz hale gelen kadın kazanın ardından ilk zamanlar doktorlar tarafından yüzünde özel olarak oluşturulan bir delik sayesinde yalnızca sıvı besinlerle beslenebiliyordu.

Yüzünü kaybeden şanssız kadına 2011 yılında yüz nakli yapılmıştı. Doktorlar, fizik terapistleri, hemşireler, psikologlardan oluşan 30 kişilik bir uzman ekip tarafından hayata döndürülen Charla Nash’e yüz nakli ameliyatından sonra cam gözler takıldı. Ellerini kullanamayan şanssız kadın yüzünün sadece alt bölümünü fonksiyonel bir şekilde kullanabiliyor.

Genel olarak sıvı gıdalarla beslenebilen Nash ancak tavuk eti gibi yumuşak şeyleri parçalayabiliyor.
Yaşadığı korkunç tecrübenin ardından yüz nakli, bir dizi ameliyat ve estetik operasyon geçiren Charla Nash 4 yıl sonra günlük hayata adapte olmaya çalışıyor. 2011 yılından bu güne kadar Cleveland Kliniği’nde tedavi gören talihsiz Charla, şu anda korkunç yaralarına rağmen acı duymadığını söylüyor.

“Olayı hatırlamak istemiyorum. Nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemiyorum” diyen Charla’nın artık tekbir isteği var, o da sağlığına kavuşabilmek.

Ayrıca Charla Nash, şempanzenin sahibi arkadaşı Sandra'ya 50 milyon dolarlık bir tazminat davası da açtı. Charla arkadaşına açtığı davanın yanında devletten de hesap sormaya hazırlanıyor. Charla Nash gerekli önlemleri almadığı için devlet aleyhine de 150 milyon dolarlık dava açacak. 
 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.