Piramit Haber

Yüreği temiz madenciye ödül!

Manşet

ŞANLIURFA Müftüsü İhsan Açık, Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve ambulansta "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyen maden işçisi Murat Yalçın’ı bir ay sonra umreye göndereceklerini söyledi.

Müftü İhsan Açık, 284 işçinin öldüğü bildirilen Soma’daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve bindirildiği ambulansta "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyerek kamuoyunun dikkatini çeken maden işçisi Murat Yalçın’ı umreye götürmek için Soma İlçe Müftülüğü ile irtibata geçtiklerini söyledi.
Müftü Açık, Soma Müftülüğü’ aracılığıyla Yalçın’a ulaştıklarını belirtti. Murat Yalçın’ın umre davetini duyunca çok sevindiğini söyleyen Müftü İhsan Açık, şöyle konuştu:
"Soma’da meydana gelen faciada hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Soma’da olan olaylar nedeniyle tüm ülke olarak çok üzülüyoruz. Kurtulan kardeşlerimizin fedakarlıkları ve sözleri bizleri çok etkiliyor. Ambulansa bindirildiği sırada ’çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin’ diyen maden işçisi Murat Yalçın’ın sözleri bizleri çok etkiledi.

TÜM TÜRKİYE ONU KONUŞTU




Olanları izledikten sonra Soma Müftülüğü ile irtibata geçtim ve Yalçın’ın numarasını bulduk. Yalçın’a, ’uygun bulursan seni Şanlıurfalı kardeşlerimizle birlikte umreye götürelim’ dedik. Çok sevindi ve çok mutlu oldu. Davetimizi kabul etmesi de bizleri çok sevindirdi. Murat Yalçın’ın bugün kaydını yapacağız ve 14- 15 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa kafilesiyle umreye gidecek."

Yorumlar (5)

gülçin 10 Yıl Önce

her okuduğumda tüyleri̇m di̇ken di̇ken olup ağliyorum bu kadarmi temi̇z bi̇r kalp olurmuş, i̇nsan olmanin ne demek olduğunu hatirlarttiniz bi̇zlere. allah sana her kapiyi açsin i̇nşallah

meltem 10 Yıl Önce

umreye götüreceğinize ev alın...güzel bir iş verin adama...

eliff 10 Yıl Önce

keşke öyle yapsalar ama nerdeeee ....

meri 10 Yıl Önce

merak etme evden ve işten çok daha yararına olacak, sadece dünyalık düşünmeyin.

emine 10 Yıl Önce

işçi kardeşin o anda öyle demesinin sebebi ne acaba bir tarafta ölümler var bir tarafta figan yapanlar tek düşüncemesi neden bir çarşaf bir sedye kirlenirse kirlensin biz insanlardan dahamı değerli ölenlerimize allah rahmet eylesin kalanlara da allahım sabır selamet versin inşallah. inşallah bir daha yaşamayız böyle acılar

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.