Piramit Haber

Yatların boyu büyüyor gelir artıyor

Manşet

Antalya Serbest Bölgesi'nde üretilen ultra lüks yatlar, başta ABD, İtalya, Almanya, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor..


ANTALYA - Hüseyin Kanber

Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Serbest Bölgesi'nde yat sektöründe faaliyet gösteren 30'u üretici olmak üzere 57 firma bulunduğunu söyledi.
Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Antalya Serbest Bölgesi'nde üretilen yat boylarının yükseldiğini dile getiren Gürses, ''Eskiden yat boyları küçük oldğu için elde edilen gelir de daha düşük seviyelerdeydi. Yat boyları uzadıkça elde edilen gelir de artıyor. Küçük yatların satıldığı dönemde elde edilen gelir yılda 20-30 milyon dolar seviyelerindeydi. Büyük yat üretiminin artmasıyla satış değerlerinde de ciddi artışlar kaydedildi'' dedi. 

Antalya Serbest Bölge rıhtımında üretimi tamamlanmış ve sahiplerine teslim edilme aşamasında 3 yat bulunduğunu belirten Gürses, ''Bu yatların deneme sürüşleri yapılıyor. Bunlardan biri 46 metre boyunda. Diğer ikisi ise 36'şar metre. Hepsi yurt dışına satıldı'' diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.