Piramit Haber

Yardımlar hız kesmeden sürüyor

Manşet

''Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Suriyelilere yapılan yardımlar hız kesmeden sürüyor..



KİLİS/ANTALYA/HATAY

''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında toplanan insani yardımlar, 22 tırlık konvoyla Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

Koordinatör Vali Dalmaz, yardımların gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, yardımların baskı ve şiddet altında kendi ihtiyacını gidermekte zorlanan Suriye halkına hayırlı olmasını diledi.

Dalmaz, ''Bugün bu yaşanan drama Türkiye'nin sessiz kalması hiçbir zaman düşünülemez'' dedi.

Antalya'dan 135. yardım tırı

Öte yandan Kimse Yok mu Derneği tarafından ''Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Antalya'dan 135. yardım tırının gönderileceği belirtildi.

Suriyeliler için gönderilen 135. yardım tırında çok sayıda battaniye, giyim, çocuk bezi, ayakkabı ve çeşitli sağlık malzemeleri bulunduğu kaydedildi.

Türk Kızılayı'nın yardımları sürüyor

Türk Kızılayı da kampanya kapsamında sınırın diğer tarafına yardımlarını sürdürüyor.

Türk Kızılayı ekipleri, ülkelerindeki olaylardan kaçarak güvenli gördükleri Türkiye sınırı yakınlarındaki Atme kasabası çevresine gelen ve burada kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren çoğunluğu çocuk ve kadın Suriyelilere 22 bin şişe su, 22 bin kişilik kumanya ve 22 bin ekmek yardımı yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.