Piramit Haber

Yardımlar artarak sürüyor

Manşet

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında TMO'nun temin ettiği 25 tır un, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.


GAZİANTEP

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) temin ettiği 25 tır unun, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye sınırlarının hemen ötesindeki Suriye'de bir insanlık trajedisi, zulüm, vahşet yaşandığını belirtti.

''Milyonlarca insan bu zulümden, bu vahşetten, bu trajediden etkileniyor. 60 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, hunharca öldürüldüğü bilgisine sahibiz. Milyonlarca insan göç etti'' diyen Eker, bunlardan Türkiye'de, sadece kamplarda misafir edilenlerin sayısının 150 bini aştığını vurguladı.

Bakan Eker, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla aldığı kararla, 50 bin ton buğday karşılığı yaklaşık 38 bin ton buğday ununun Suriye'nin içinde yaşayan, bir yerlere gidemeyen ancak kendi bulunduğu yerde ekmek kuyruklarında bombalanan insanlara ulaştırılmak üzere Türk Kızılay'ına teslim edilmesi ve ilk partisinin yola çıkması dolayısıyla düzenlenen tören için Gaziantep'te bulunduklarını ifade etti. 

Eker, konuşmasını ''Tırlarımızın yolu açık olsun, arkası gelecek'' diyerek tamamladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.