Piramit Haber

Yardımlar 200 milyon lirayı buldu

Manşet

''Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında toplanan yardımın 200 milyon lira civarında olduğu bildirildi...


İSTANBUL

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan halka yönelik başlatılan ''Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda değerlendirme toplantısı yapıldı.

Cevizlibağ'daki Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin merkez binasındaki toplantıya, AFAD Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız'ın yanı sıra kampanyaya destek veren diğer resmi ve sivil kuruluşların temsilcileri katıldı.

TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığı yetkililerinin de davet edildiği toplantıda, yapılan ve yapılacak yardım çalışmaları değerlendirildi.

Platform temsilcisi Ali Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım miktarının 200 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Kurt, toplantıda özellikle uluslararası kuruluşların kampanyayı sahiplenme yönünde bir tutum sergilediğini belirtti.

Birleşmiş Milletler'in çağrısı üzerine Arap ülkelerince Suriyeli vatandaşlar için toplanacak 1,5 milyar doların da takipçisi olacaklarını dile getiren Kurt, kampanyayla yardım kuruluşları arasında daha iyi bir koordinasyon sağlandığını ifade etti.

Ali Kurt, ayrıca toplantıda gelecekteki Suriye algısı üzerinde de durulduğunu vurgulayarak, ''Savaş bittikten sonra Suriye nasıl bir yol izleyecek bunun da üzerinde duracağız'' dedi.

Kurt, toplantıda kamplar dışında yaşayan 100 bin Suriye vatandaşının ihtiyaçlarına nasıl ulaşacaklarına dair görüş alışverişi de yaptıklarını anlatarak, bir sonraki toplantının 18 Şubat'ta yapılacağını kaydetti.

''Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye'' Kampanyası

27 Aralık 2012'de resmi ve sivil yardım kuruluşlarca başlatılan ve 16 ülkenin de destek verdiği ''Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, ağır şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli vatandaşların başta temel gıdalar olmak üzere, günlük ekmek ve sıcak yemek, akaryakıt, ambulans, ilaç, sağlık malzemeleri, mobil sağlık hizmeti, giyim eşyası, battaniye ve barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yardım çalışmaları yapılıyor.

Kampanya kapsamında toplanacak yardımlar en hızlı şekilde Lübnan, Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ve Suriye içinde dağınık yerlerde yaşamaya çalışan sivil halka ulaştırılmaya çalışılıyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.