Piramit Haber

Yardım çağrılarına dakikalar içinde yanıt

Manşet

Halkın huzur ve güvenliği için 168 yıldır çaba gösteren Türk Polis Teşkilatı, asayiş ekipleriyle suç ve suçluyla mücadelenin yanı sıra önleyici çalışmalar da yürütüyor.


İZMİR - Serdar Yılmaz
Anadolu Ajansı (AA) ekibi, sokaklarda 24 saat görev yapan, yardım çağrılarına hızla ulaşan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde görev yapan polislerin çalışmasını izledi.

155 Polis İmdat Hattına yapılan ve dijital ortamda kayıt altına alınan ihbarları asayiş ekiplerine ileten komuta merkezindeki görevliler, GPS sistemi sayesinde ekiplerin konumlarını uydudan takip ediyor. İzmir'de 6 bölgede oluşturulan merkezler aracılığıyla yönlendirilen ekipler, belirtilen adrese 2-4 dakikada ulaşıyor.

Olaya ilk müdahalede bulunmaları nedeniyle tecrübeli, dinamik personelden seçilen ekipler kimi zaman suçluları takip ediyor, kavga eden tarafları ayırıyor kimi zaman da olay yerindeki delillerin bozulmaması ya da vatandaşların zarar görmemesi amacıyla çevre güvenliğini sağlıyor.

Ekipler okul önlerinde öğrencilerin, stat çevrelerinde taraftarın güvenliği için tedbir alıyor, koruma talebinde bulunan kadınların yaşadığı bölgelerde belli zamanlarda denetim yaparak rapor tutarken, bu kişilerin çağrıları üzerine acil müdahalede bulunuyor.

Sokaklarda hareketliliğin azaldığı saatlerde devriye görevi yaparak şüpheli kişi veya araç sürücülerinin kimlik kontrollerini yapan asayiş ekipleri, suçu oluşmadan önleme yönünde de çalışma yürütüyor.

Asayiş ekipleri, sokakta huzur ve güvenlik için sürdürdükleri çalışmalarla polis teşkilatının halkla iletişimini sağlayan yüzü oluyor.

Ekipler, olaya müdahale, suçluyu etkisiz hale getirme, iletişim kurma, çevre güvenliği sağlama gibi bir çok konuda özel eğitimden geçiriliyor, kanun ve yönetmeliklerle ilgili sürekli bilgilendiriliyor.

İhtara uymayan otomobile takip

AA ekibinin çalışmalarını görüntülediği asayiş ekibi, sürücüsünün durumundan şüphelendiği aracı durdurmak istedi. ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçan araç sürücüsünü takibe alan ekip, plakasını telsizden anons ederek çevredeki diğer ekipleri komuta merkezi aracılığıyla kaçış istikametine göre yönlendirdi.

Bölgeye giden ekiplerin bir bölümü otomobili takip ederken, bazıları da gidebileceği güzergahlarda önlem aldı. Bir ekip tarafından kesilen yola giren ekip 4 dakika süren takibin ardından aracı durdurup sürücüsü hakkında işlem yaptı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.