Piramit Haber

Yaralıların sağlık durumları iyi

Manşet

Somali'de bombalı saldırıda yaralanan ve Türkiye'ye getirilen 3 Türk Kızılayı personelinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi..

ANKARA 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Somali'de bombalı saldırıda yaralanan 3 personeli, tedavi oldukları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Kızılay personelinin seçme olduğunu ifade eden Akar, ''Sizleri melekler korudu. Melekler kanadını gerdi ve sizin de rahmetli Somalili arkadaşınız gibi isabet almanızı engelledi. Sizler, iyilik yaptığınız için güzelleşiyorsunuz'' ifadesini kullandı.

Ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında ise Akar, saldırıyı kınadığını belirterek, ''Öncelikle nereden gelirse, kime yapılırsa yapılsın tüm saldırıları Kızılay hareketi adına telin ediyoruz. İyilik yapmaktan başka hiçbir amacı olmayan arkadaşlarımızın yaralanmasını üzüntüyle karşılıyoruz'' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kapıcıoğlu da yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ''Buradaki tedavileri biraz daha devam edecek. Muhtemelen bir arkadaşımızı bugün taburcu edeceğiz. Diğerlerinin tedavisi devam edecek'' diye konuştu.

Tedavilerin en kısa sürede tamamlanarak yaralıların sağlığına kavuşmasını arzu ettiklerini ifade eden Kapıcıoğlu, ''Biz de Türk Kızılayı'na fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına, hekiminden teknisyenine, şoföründen hizmetlisine kadar bu vesile ile teşekkür ediyorum'' değerlendirmesinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.