Piramit Haber

Yaptığı sikkeler geçim kaynağı oldu

Manşet

Hatay'da, merakla başladığı tarihi sikkelerin benzerlerini yapmada ustalaşan girişimci, çalışmalarını yurt dışına satar hale geldi.

HATAY - Halit Demir

Merkeze bağlı Harbiye beldesinde evinin bir bölümünde bakır sikkeler yapan Aziz Süner (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda kentteki Arkeoloji Müzesi'ni ziyareti sırasında farklı imparatorluklar döneminde yapılan sikkelerin kendisinde büyük ilgi uyandırdığını anlattı.

Eski dönemlerde yapılan sikkelerin benzerlerinin yapılabileceği düşüncesini paylaştığı ağabeyiyle kolları sıvadıklarını ifade eden Süner, ilk etapta ortaya çıkan çalışmalarının çok basit olduğunu, ancak zaman içerisinde adeta aslına uygun şekilde sikkeler yaptıklarını kaydetti.

Yaptığı çalışmaları ilk zamanlar kentteki hediyelik eşya satışı yapan iş yerlerine verdiğini vurgulayan Süner, şöyle devam etti:

"18 yaşında bir merakla ağabeyimle başladığım sikkecilikte kendimi her gün geliştirdim. Deneme yanılmayla ortaya çok güzel çalışmalar çıktı. Ağabeyim bu işi bıraktı, bense ilk günkü heyecanımdan hiçbir şey kaybetmeden iki katlı evimin bir bölümünde bu işi sürdürüyorum. İlk başlarda yaptığım sikkeleri kentteki hediyelik eşya atışı yapan işletmelere verdim. Buralarda beğeni toplayan sikkelerimden almak isteyenler artık evime gelmeye başladı. Zaman içerisinde ünüm giderek arttı ve şuan Tunus, ABD, Almanya ve Kanada gibi birçok ülkeye bakırdan yaptığım sikkeleri gönderiyorum."

Lidyalılardan Osmanlı Devleti'nin son altı padişahına kadar olan dönemlere ait sikkelerin yanı sıra o dönemlerde kullanılan kaplar, heykeller, takılar ve çeşitli tarihi objelerin de benzerlerini yapmaya çalıştığını dile getiren Süner, bu iş sayesinde 3 çocuğunun geçimini sağladığını kaydetti.

Turistlerin yanı sıra sikke koleksiyoncularının da sık sık kapısını çaldığını belirten Süner, özel siparişle asıllarını aratmayan bakırdan sikkeler yaptığını sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.