Piramit Haber

Yapay siyasi krizler çıkarıyor

Manşet

Irak Maliye Bakanı Rafi el-İsavi ile Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, Maliki'yi yapay siyasi krizler çıkarmakla suçladı.


BAĞDAT - Nazmi Akyol 

Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı gösteriler devam ederken, Maliki'nin hedefindeki isim Maliye Bakanı Rafi el-İsavi ile Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak'tan sert eleştiriler geldi. İsavi ve Mutlak, Maliki'yi yapay siyasi krizler çıkarmakla ve kanunsuz yollarla rakiplerini tasfiye etmeye çalışmakla suçladı. 

İsavi, AA muhabirine verdiği demeçte, ''Maliki Irak'ın komşu devletlerle olan ilişkilerini de bozdu. Hükümetin mezhepçi tutumu Sünnileri, 'ihmal edildiklerini' dile getirmeye ve protesto yapmaya mecbur bıraktı. Hükümet Irak halkının farklı bileşenlerine karşı ikili davranıyor'' dedi.

Salih Mutlak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maliki'nin son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi eleştiren açıklamalarına değindi ve ''Türkiye, Erdoğan ve Türk hükümetiyle ilişkilerin güçlendirilmesi çıkarımızadır. Hangi şekilde olursa olsun Türkiye ve Sayın Erdoğan ile kriz çıkarmanın yararı yoktur'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.