Piramit Haber

Yağış adaları da vurdu

Manşet

Balıkesir'in Marmara ve Avşa adalarında kuvvetli yağışın yol açtığı zararın giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

BALIKESİR

Balıkesir'in Marmara (Marmara Adası) ilçesi ve Avşa (Avşa Adası) beldesinde, kuvvetli yağışın yol açtığı zararın giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, ilk belirlemelere göre, Marmara'da 33, Avşa'da 150 ev ve iş yeri zarar gördü. Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar geceyi, bölgedeki otel ve kamu kuruluşlarının misafirhanelerinde geçirdi. 
Yıldırım düşmesi sonucu, şu şebekesi devre dışı kalan Marmara Adası'nda halkın su ihtiyacı damacana suyla karşılanıyor. Kızılay da afetzede vatandaşların yiyecek ihtiyacını karşılıyor.
Kuvvetli yağış yüzünden oluşan heyelan nedeniyle yolları kapanan Çınarlı ve Gündoğdu köyleriyle ise ulaşım yeniden sağlanmaya başlandı.

Avşa Adası'nda durum

Kaymakam Kuruca, Avşa Adası'nda ise AA muhabirinin helikopterden çektiği görüntülerin yağış sonucu oluşan tabloyu ortaya koyduğunu belirterek, beldedeki su tahliye işlemlerinin devam ettiğini söyledi.
Beldede ilk tespitlere göre, 150 ev ve iş yerinin sular altında kalarak zarar gördüğünü anlatan Kuruca, ''Yağışın etkili olduğu bölgede biriken suyun derinliği 3 metreye yakındı. İtfaiye, Orman ve İl Afet Acil Durum Merkezi'ne ait araçlarla sular tahliye edildi. Şu anda Avşa'nın içindeki su neredeyse tamamen tahliye edilmiş durumda. Ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor'' dedi.
Kuruca, şu andaki en büyük sıkıntının içme ve kullanma suyunda yaşandığını, bunu da tankerlerle taşıdıkları ve satın aldıkları damacana suyu ile karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.