Piramit Haber

Ya Parlamento ya Kandil

Manşet

Başbakan Erdoğan, "2 tercih var, Ya Parlamento ya Kandil. Kandil ise yolunuz açık olsun. Parlamento diyorsanız gelin mücadeleyi demokratik olarak verin" dedi.

ANKARA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Voleybol Federasyonu Başkent Spor Salonu'ndaki törende, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 53 yurdun toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, açılışı yapılan yurtların Türkiye genelindeki dağılımının çok anlamlı olduğunu, listede Bingöl, Bartın, Trabzon, Adana, Muğla, Kocaeli, Kilis, İzmir, Van gibi illerin bulunduğunu dile getirerek, ''Bu tabloyu herkesin çok iyi görmesini, çok iyi anlamasını istiyorum'' dedi.

Gençleri daha iyi bir geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, buna karşın terör örgütü yandaşlarının Hakkari'de üniversite binasını yakıp, yıktıklarını, bu kentte aynı ilköğretim okulunu 3. kez yaktıklarını, Şırnak ve Batman'da da aynısını yaptıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu, bilime, eğitim-öğretime, özgürlük arayışına terstir. Demokrasiye terstir..Korkunun olduğu yerde, özgürlük konuşulamaz. İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Eğer demokrasiye inanıyorsanız o zaman demokratik mücadeleden de korkmayın. İki tercih var. Ya Parlamento ya Kandil. Kandil'e gitmek istiyorsanız yolunuz açık olsun. Ama 'Parlamento' diyorsanız gelin Parlamento'da mücadeleyi demokratik olarak verin" 

Erdoğan Kızılcahamam'a gitti

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da 2 gün sürecek 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışına katılmak üzere Kızılcahamam'a gitti.

Erdoğan, Kazan ilçesinden geçerken yol kenarındaki bir kavuncu tezgahında aracını durdurdu.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün ikram ettiği kavunların tadına bakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'a da ikram etti. Erdoğan, kendisini takip eden gazetecilere ise elleriyle kavun yedirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.