Piramit Haber

Vekiller Somali izlenimlerini anlattı

Manşet

Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gelen insani yardım çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti milletvekilleri, izlenimlerini anlattı.

MOGADİŞU 


Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gelen insani yardım çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, izlenimlerini anlattı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin kurban organizasyonu kapsamında Somali'ye gelen ve derneğin kurban kesim merkezinde soruları yanıtlayan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, ilk defa bir Afrika ülkesinde bayramlaşmaya şahit olduğunu belirtti. Aygün, ''Zenginlerimiz, dünya zenginleri, dünya insanları, Müslümanlar gelip burayı görsünler ve yaşamlarını ona göre dizayn etsinler'' diye konuştu.

Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Somali'de sadece insanların karnını doyurmak için değil, sosyal ihtiyaçlarını gidermek, altyapıdaki eksiklikleri tamamlamak için de güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin de Somali'de kampları ziyaret ettiklerini ve "5-10 Müslüman'ın 2 metrekarelik çadırlardaki yaşam mücadelesini gördüklerini" belirterek, "Somali'ye gelmek bize iyi bir ders oldu. Yeme, içme, yaşama standartları olarak biz çok çok ilerdeyiz. İnşallah bunu idrak eder, şükrüne müdrik oluruz ve buradaki insanlara da el uzatırız" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.