Piramit Haber

Vali Mutlu: 40 yer kapattık!

Manşet

Başbakan'ın öğrenci evi ve apartlara ilişkin açıklamalarını değerlendiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Valiliği'nin bu konuda uzun süredir çalışma yaptığını belirterek "Gayri yasal ve farklı ilişkiler geliştiren yerlere karşı yaptığımız çalışmalar kapsamında 40'a yakın yeri kapattık" dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtlardaki yer sıkıntılarından dolayı öğrencilerin ev, apart ve pansiyonlarda kaldığını ve buraları valiliklerin denetleyeceğini belirtmesi üzerine gözler valilere çevrildi.
40 yer kapattık
Başbakanın açıklamalarından önce bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,İstanbul'da bu çalışmalar sonucunda 40'a yakın yer kapattıklarını söyledi. Vali Mutlu "Gayri yasal ve farklı ilişkiler geliştirebilir yerlere karşı eskiden beri çalışıyoruz.

Özellikle ruhsatsız çalışan, belediyeden alması gereken belgeleri almamış,sigortasız işçi çalıştıran bu yerlere karşı kapatma yoluna da gittik.

Bundan sonra da çalışmalarımız sürecek. Bunlar arasında, öğrenci için çeşitli faaliyetler sunan da var, turistler ya da farklı gruplar için sunan da. Bu tür 40 civarında yeri kapattık" dedi.

Yeni bir genelge hazırlanıyor

Vali Mutlu ayrıca yeni bir genele hazırlandığını belirterek "Bu genelge devletin alması gereken tedbirleri, daha açıklayıcı ve kapsayıcı biçimde belirtecek. Bu konudaki karışıklığı ortadan kaldıracak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.