Piramit Haber

Ukrayna'da ateşkese rağmen kan dökülüyor

Manşet

Ukrayna'da dün gece sağlanan ateşkese rağmen polisle göstericiler arasındaki çatışmalar bugün de sürüyor. Ölü sayısının giderek arttığı Kiev sokaklarından gelen fotoğraflar kan donduruyor.

 Göstericiler Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nı tekrar ele geçirirken, bugün çıkan çatışmalarda en az 17 kişi hayatını kaybetti.
Ölenlerin vücutlarında kurşun yaraları olduğunu bildiren AFP fotomuhabiri, yerlerde boş kovanlar gördüğünü belirterek, çatışmalarda gerçek mermi kullanıldığını aktardı.
Ancak muhabir, mermileri hangi tarafın kullandığının bilinmediğini ifade etti. Zira emniyet yetkilileri de çatışmalarda sadece plastik mermi kullandıklarını ve meydana bakan bir binadaki keskin nişancının gerçek mermiyle 20 polisi yaraladığını iddia etti.

CESETLER SOKAKLARDA KALDI
Bu sabaha kadar 28 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna'da, protestoların hedefindeki Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç dün gece muhalefet liderleri ile yaptığı görüşmelerin ardından taraflar ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

KRİTİK TOPLANTI İPTAL
AFP'ye konuşan Batılı bir yetkili; Ukrayna lideri Yanukoviç ile Almanya, Fransa ve Polonya dışişleri bakanları arasında bugün Kiev'de yapılması planlanan görüşmenin iptal edildiğini söyledi. Yetkili, "Görüşme güvenlik gerekçesiyle iptal oldu. Kiev'in merkezi tamamen güvensiz" dedi.

UKRAYNA SOKAKLARI TÜYLER ÜRPERTİYOR

İktidarlar ana muhalefet partileri arasında gece sağlanan ateşkes sabaha karşı 03.00 sularında aşırı milliyetçi “Sağ cephe” bloku tarafından bozuldu. Sağ cephe, “Trizub”, “Vatansever Ukrayna”, “Beyaz balyoz”, “Sosyal Nasyonal Asamble” ile “Una Unso” partileri birleşiminden oluşuyor.

Sağ blokun lideri sayılan Dmitriy Yaroş sabaha karşı Maidan kürsüsüne çıkarak, “Biz kimseyle ateşkes imzalamadık. Yatsenyuk, Kliçko ve Tyagnibok’a Yanukoviç’in verdiği sözler zaman kazanma taktiğinden başka bir şey değildir. Bu yüzden biz sağ cephe olarak düşmanın toparlanmasına izin vermemek için ateşkese itaat etmiyor, karşı saldırıya geçiyoruz” dedi.

Yaroş’un bu açıklamasından kısa bir süre sonra Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı başta olmak üzere ülke çapında çatışmalar yeniden başladı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.