Piramit Haber

Üçlü zirvede ''yüksek düzeyli diyalog''

Manşet

Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirve süreci 7. toplantısının ardından ortak açıklama yayımlandı.


ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari'nin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirve sürecinin yedinci toplantısının ardından ortak bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, Gül, Karzai ve Zerdari'nin 11-12 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara'da yedinci üçlü zirve toplantısını gerçekleştirdikleri, ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da samimi görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi. 

Üçlü zirve toplantısında Cumhurbaşkanlarının kararlaştırdıkları hususların sıralandığı açıklamada, ''Altıncı yılındaki üçlü zirve süreci, yüksek düzeyli diyalog, güvenlik işbirliği ve ekonomik kalkınma ortaklığına yönelik bir platform olarak değerini ispat etmiştir'' denildi.

''Üç kardeş ülkenin kurumları arasındaki bağlılığın geliştirilmesine dair kararlılık ifade edilmiştir. Cumhurbaşkanları arasında kurulmakta olan video konferans haberleşmesi bu anlamda somut bir örnek teşkil etmektedir'' ifadesine yer verilen açıklamda, ''Üç dost ülke arasındaki ulaştırma bağlantılarının geliştirilmesine duyulan ihtiyacın farkında olarak, halklarının refahına yönelik kalkınma hedeflerine erişebilmesini teminen üç ülkenin potansiyelinin bütünüyle değerlendirilmesine duyulan ihtiyaç tekrar vurgulanmıştır'' denildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.