Piramit Haber

Türkmenler Suriye dokusunun ayrılmaz parçası

Manşet

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, "Türkmenler, Suriye topraklarında artık ekili durumdadırlar. Türkmenler, Suriye dokusunun asla ayrılmaz bir parçasıdır" dedi

ANKARA

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, Suriye Türkmenleri Platformu'nca Ankara'da düzenlenen "Suriye Türkmenleri Meclisi Kuruluş Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Suriye'nin bir dönem Ortadoğu'nun yıldızı, hilafetin ve Atlas Okyanusu'ndan Çin sınırına kadar uzanan bir uygarlığın başkenti, Türkmen, Kürt, Arap, Ermeni, Azeri gibi tüm toplumların birlikte yaşadığı toprak parçası olduğunu hatırlattı.

Sabra, devrimin etkisini hissettirdiği ilk günlerden itibaren Türkmenlerle beraber hareket ettiklerine dikkati çekti. Sabra, "Türkmenler, Suriye topraklarında artık ekili durumdadırlar. Türkmenler, Suriye dokusunun asla ayrılmaz bir parçasıdır. Birçok şehitler vermişler. Devrimin yapıldığı, ortaya atıldığı günden beri Türkmenler ile birlikteyiz. Devletin siyasi yapısında vardırlar, ulusal koalisyonumuzda vardırlar, askeri konseyde vardırlar. Artık Türkmenler her yerde vardır" diye konuştu.

Demokratik bir Suriye için çağrılarının devam ettiğini dile getiren Sabra, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüm halklarıyla herkesi kucaklayan bir Suriye olacaktır. Suriye'de 40 yıldır devam eden zulüm, tüm vatandaşlar üzerinde etkisini göstermiştir. Türkmenlerin yanında halkın tüm kesimlerini etkilemiştir. Ancak Suriye özgürlüğüne kavuşunca tabi ki Türkmenler de Kürtler de Arapların yanında yer alacaktır. Müslümanlar, Hristiyanlar, Aleviler, İsmaililer hep birlikte olacaktır. Zorba yönetimin yandaşları tabi ki hesap verecektir. Biz, devrimimizde birilerini alıp yok etmek, birilerini dışlayıp uzaklaştırmak düşüncesine sahip değiliz. Etnik kökeni ne olursa olsun, uyruğu veya toplumsal kesimi ne olursa olsun, herkesi kucaklayan bir Suriye olacağız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.