Piramit Haber

Türkiye'nin ''enerjisi'' tükenmesin

Manşet

DSİ Genel Müdürü Özkaldı, ''Ülkemizde tüketilen enerjinin yüzde 70'den fazlası tamamen dışa bağımlı olduğumuz ithal kaynaklardan karşılanıyor'' dedi..



AFYONKARAHİSAR - Canan Tükelay

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, ''Ülkemizde tüketilen enerjinin yüzde 70'den fazlası tamamen dışa bağımlı olduğumuz ithal kaynaklardan karşılanıyor. Sadece elektrik enerjisi üretimi için ithal edilen doğalgaz veya kömür gibi enerji hammaddelerinin ülke ekonomisine etkisi 10 milyar doların üzerinde. Bu tutar ulaşım sektörü gibi konular da dikkate alındığında toplam enerji hammaddesi ithalat rakamı 50 milyar doların üzerindedir'' dedi.

Özkaldı, 18 Aralık 1953 tarihinde kurulan DSİ'nin 59. kuruluş yıl dönümü nedeniyle AA muhabirine, HES'lerin Türkiye'deki diğer enerji kaynakları içinde en çevreci olan projeler olduğunu söyledi.

Hidroelektrik Santrali'ne (HES) çevreye zararlı olduğu gerekçesiyle karşı çıkılmasının son derece yanlış olduğu değerlendirmesinde bulunan Özkaldı, HES'lerin proje aşamasında çevreye zarar verip vermeyeceğinin tespitinin mutlaka yapıldığını belirtti. 

-''Enerjide yüzde 70 oranında dışa bağımlıyız''- 

Türkiye'nin enerji üretiminde yüzde 70 oranında dışa bağımlı olduğuna dikkati çeken Özkaldı, ''Ülkemizde tüketilen enerjinin yüzde 70'den fazlası tamamen dışa bağımlı olduğumuz ithal kaynaklardan karşılanıyor. Sadece elektrik enerjisi üretimi için ithal edilen doğalgaz veya kömür gibi enerji hammaddelerinin ülke ekonomisine etkisi 10 milyar doların üzerinde. Bu tutar ulaşım sektörü gibi konular da dikkate alındığında toplam enerji hammaddesi ithalat rakamı 50 milyar doların üzerindedir'' ifadelerini kullandı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.