Piramit Haber

Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek

Manşet

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Türkiye, Suriye'deki siyasi değişim sürecinin en kısa şekilde, en barışçıl yollarla olması konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edecek" dedi..

ANKARA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Gassan Hito ile Dışişleri Konutu'nda bir araya geldi.

Görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Davutoğlu, ikinci yılını dolduran krizde Türkiye'nin Suriye halkının her zaman yanında yer aldığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ile Suriye halkı asırlardır bir arada yaşıyor. Suriye muhalefeti, Suriye Ulusal Koalisyonu'nun oluşmasından sonra, şimdi önemli bir adım daha attı. Suriye hükümeti oluştu ve Sayın Hito başbakan görevini üstlendi. Biz her zaman Suriye halkının ve muhalefetinin aldığı kararlara saygı duyduk.

6 Mart'ta son Arap Ligi toplantısında alınan kararlar çerçevesinde atılan bu adım, eminim uluslararası toplum tarafından da Arap Ligi'nin önümüzdeki görüşmesinde takdirle karşılanacaktır. Türkiye, Suriye'deki siyasi değişim sürecinin en kısa şekilde, en barışçıl yollarla olması konusunda üzerine düşen her türlü görevi yapmaya devam edecektir."

Türk hükümetinin yardımlarını unutmayacağız

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Hito ise Davutoğlu'nun nezdinde Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Türkiye'deki Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret ettiğinde aklında iki şey kaldığını ifade eden Hito, şöyle konuştu: "Bunlardan biri kamplara gittiğim zaman, kampın girişinde yazan 'Onlar Türkiye'nin misafirleridirler'. Bu, iki halk arasındaki ilişkileri yansıtmaktadır. İkinci şey ise kamplarda verilen yardım çalışmalarının ne kadar üst düzeyde olduğu. Göstermiş olduğunuz misafirperverliğe çok teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda Türk hükümetinin ve halkının da bizimle birlikte çaba göstermesini gerektirecektir. Biz, hiçbir zaman Türk hükümetinin yanımızda durduğunu unutmayacağız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.