Piramit Haber

Türkiye önemli bir aktör

Manşet

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin dünyada da önemli bir aktör olduğunu belirtti. Arınç, "AA da dünyadaki ilk beş ajanstan biri olma hedefine ilerliyor" dedi.

PARİS 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği "3. Avrupa Medya Buluşması" konferansının açılışında konuştu.

Arınç, Atatürk'ün Meclis'in açılışını takiben kuruluşuna önem verdiği iki kuruluştan birinin Anadolu Ajansı, diğerinin de Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olduğunu vurguladı. Arınç, Atatürk'ün, hem milli mücadelenin Türkiye'de ve dünyada tanınması ve bilinmesi hem de iyi bir enformasyon oluşturulması amacıyla bu iki kurumun temelini attığını anımsattı.

Arınç, göreve geldiğinden beri bu iki kurumun daha güçlü olması ve dünya çapında ses getirmesi hedefi doğrultusunda çalıştıklarını belirterek, bu çerçevede Anadolu Ajansı'nın "100. yıl vizyonu" hazırladığını ifade etti.

Bülent Arınç, "Anadolu Ajansı, 2020'yi hedefleyerek 100. yılda dünyadaki ilk beş ajanstan biri olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü de 100. yılında çok güçlü olmayı hedefliyor" dedi.

Türkiye önemli aktör

Arınç, Türkiye'nin bugün gelinen noktada sadece bölgesinde değil, dünyada da önemli bir aktör olduğunun altını çizerek, "Dünyada bir olay olmasın ki Türkiye onunla ilgili olmasın, böyle bir şey yok artık. Somali'yi konuşanlar Türkiye'den bahsedecek, Afrika'yı konuşanlar Türkiye'den bahsedecek" dedi.

Arınç, Türkiye'nin en büyük başarısının dünyada mazlum ülkelerin sesi olmak, hak ve adalet namına etkinliğini göstermek olduğunun altını çizerek, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırı ve sonrasında yaşanan süreci anımsattı.

Arınç ayrıca, yurt dışında özellikle Fransa'da yaşan Türk vatandaşlarından kamuoyu oluşturulmasını isteyerek, "Mutlaka Fransız vatandaşı olmalısınız. Olanlarınız da siyasi faaliyetlere, istediğiniz partilerden mutlaka katılmalı" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.