Piramit Haber

"Türkiye için büyük bir fırsat"

Manşet

ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Obama ve Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasına doğru çalışma yönünde çabalara başlama kararı aldı" dedi.

WASHINGTON

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, ABD Başkan Yardımcısı Biden da katıldı.
Biden, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı uzun süredir tanıdığını ve hayranlık duyduğunu ifade etti. "(Başbakan Erdoğan) İnanılmaz derecede zor bir bölgede harikulade bir iş çıkardı" diyen Biden, iki ülkenin güvenlik ve ekonomik refahının birbirine tamamen bağlı olduğunu söyledi.

Joe Biden, Beyaz Saray'daki Kabine Odası'nda Başbakan Erdoğan'la yaptıkları görüşmeyi "çok çok iyi bir toplantı" şeklinde nitelendirerek, Türkiye'nin dikkate değer potansiyeli, büyüyen ekonomisi ve Türkiye'nin şaşırtıcı bir süratle büyümeye devam ettiğine dikkati çekti.

Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine de işaret eden Biden, "Kuzey Afrika, Suriye, Afganistan ve birçok yerde, dünyadaki olayların çok güçlü biçimde iki ülkeyi bir araya getirdiği başka bir dönem hatırlamıyorum" dedi.

ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım İşbirliği Anlaşması müzakerelerini hatırlatan Biden, şöyle konuştu:
"Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan, bu süre içinde, ABD ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasına doğru çalışma yönünde çabalara başlama kararı aldı. Çünkü, bugün Başkan Obama'nın dediği gibi, bizim Türkiye'yi sadece AB ile görüşmelerin her aşamasında bilgilendirmekle kalmayıp, aynı zamanda serbest ticaret anlaşması bağlamında aramızdaki bazı bölümleri ve farklılıkların üstesinden gelebilmemiz halinde, o noktaya AB ile yeni ticaret anlaşmasını yapmadan gelebilmemiz halinde, bunun Türkiye için büyük bir fırsat olacağına inanıyoruz. Bu, onların zorlayabileceği bir açık kapı olur".
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.