Piramit Haber

Türkiye bu sancıyı aşmalı

Manşet

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Türkiye bu sancıyı, kan sürecini aşmalıdır. Dileriz ki, bunun sonunda silah susar ve devreden çıkar" dedi..

ESKİŞEHİR

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, grup üyeleri Vahap Coşkun, Doğu Ergil, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bu tür süreçlerin başarıya ulaşmasında, iki unsurun ilişkisinin önemli olduğunu vurgulayan Taşgetiren, şöyle konuştu:
"Bunlardan biri medya, diğeri muhalefettir. Her iki alanın işin içinde olması gerekiyor. Aldığımız mesajları yukarıya iletiyoruz. Bu tür toplantılarda hükümetin, muhalefetle daha iyi iletişim sağlaması talebi oluyor. Onu bire bir görüşmelerde ifade ediyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Sürecin Türkiye için hayati olduğunu düşünüyoruz. 30 yıldır devam eden bir kan süreci var. Ülkenin doğusundan batısına ürkütücü rakamlar var. Bunlar genelde genç ölümler. Her genç ölüm ulaştığı eve müthiş bir ateş düşürüyor. Bu durmalıdır. Bu, Türkiye'nin ayağından aşağıya çeken bir süreçtir. Medyada, ülkenin doğusu batısı, Türk'ü Kürt'ü arasında muhtemel duygu kopuşları olduğu konuşulmaya, yazılmaya başlandı. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü kaybetmemesi lazım."

Taşgetiren, bu coğrafyada Türkiye'nin son derece önemli bir ülke olduğuna işaret ederek, bütün coğrafyanın yeniden yapılandığını bildirdi.
Herkesin gözünün Türkiye'de olduğunu anlatan Taşgetiren, şöyle devam etti:
"Türkiye bu sancıyı, kan sürecini aşmalıdır. Dileriz ki, bunun sonunda silah susar ve devreden çıkar. Sadece devletin meşru silahlı gücü kalır. Onun dışında silah ülkenin, siyasetin, hukukun, toplumsal ilişkilerin kimyasını bozuyor. Silahın devreden çıktığı, herkesin düşüncesini özgürce açıklayabildiği, demokratik çerçevenin genişlediği, hepsinin meşru toplum ve siyasetin zemininde kotarıldığı bir Türkiye ortamı gerçekleşmesini istiyoruz."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.