Piramit Haber

Turkcell'de flaş gelişme...

Manşet

Turkcell Genel Kurulu, SPK'nın verdiği sürenin son gününde de toplanamadı.

 Üç yıl boyunca Genel Kurul'unu toplayamayan ve halen yönetim kurulunda olan üyelerinin görev süresi Nisan sonunda dolan Turkcell'e Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) toplantı yapması için çağrıda bulunmuştu.
Turkcell Genel Kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplanamadı. Genel Kurul böylelikle üst üste altıncı kez toplanamamış oldu.

SPK, 24 Mayıs günü yaptığı çağrıda Turkcell'e Genel Kurul'u toplaması için 30 gün süre vermiş, Turkcell de verilen sürenin son günü olan 24 Haziran'da saat 10.00'da toplantı yapılacağını duyurmuştu.

Genel Kurul'un toplanamadığı haberinin ardından Turkcell hisseleri yüzde 2,75 eksiye geçti.

TELIASONERA: SPK'YA İNANCIMIZ VAR
Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TeliaSonera İletişim Grubu Başkan Yardımcısı Cecilia Edström, SPK'nın adil bir şekilde çözüm bulacağını düşündüklerini söyledi.

Edström, kendi haklarını ve hissedarların haklarını korumaya devam edeceklerini kaydetti. SPK'nın yönetim kurulunu ele geçirme gibi bir durumu olmadığını belirten Edström, "SPK'nın uygun bir çözüm bulacağına inancımız var" dedi.

Söz konusu çözümün hissedarların hissesi ölçüsünde hakkaniyetli bir çözüm olmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Edström, "Uzlaşma için yoğun bir şekilde çalıştık. Ama kendi başımıza çözebileceğimiz bir konu değil" ifadelerini kullandı.

ÜÇ BAĞIMSIZ ÜYE ATANMIŞTI

SPK Mart ayında yönetim kuruluna üç bağımsız üye atarken, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams, Alexey Khudyakov, Gülsün Nazlı Karamehmet Williams ve Karin Eliasson'un görev süreleri de Nisan ayı sonunda dolmuştu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.