Piramit Haber

Türk dostluk grubu başkanlarıyla bir araya geldi

Manşet

Başbakan Yardımcısı Arınç, Fransız meclis ve senatosundaki Türk dostluk grubu başkanları ile çalışma kahvaltısında bir araya geldi...

PARİS

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Paris'teki temasları çerçevesinde, Fransa senatosundaki Türk Dostluk Grubu Başkanı Gerard Larcher ve meclisteki Türk Dostluk Grubu Başkanı Christophe Bouillon ile çalışma kahvaltısında görüştü.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara'nın da katıldığı toplantı halen devam ederken, görüşmede, Cumhurbaşkanı François Hollande iktidarı döneminde Türk-Fransız ilişkilerinin son durumunun ele alınması bekleniyor.

Toplantıda, Türkiye'nin AB üyelik süreci, ikili ve bölgesel konuların da masada olması, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarına ilişkin parlamentoya sunulan tasarılar konusunda Türkiye'nin hassasiyetini bir kez daha gündeme getirmesi öngörülüyor. 

Arınç, son 2 gündür Paris'teki temasları çerçevesinde yaptığı açıklamalarda, Hollande'ın iktidara gelmesinin ardından Türk-Fransız ilişkilerinin daha fazla gelişmesi ve iyileşmesi konusunda umutlar taşıdığını dile getirmiş, Türkiye'nin Fransa ile ticari hacmini artırmayı hedeflediğini ifade etmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.