Piramit Haber

Tükmenlerde kürt bayrağı!

Manşet

Tuzhurmatulular için kutsal sayılan Murasa Ali Dağı'na peşmergeler bayraklarını işledi.

 
Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin Kuzey Irak’taki tartışmalı bölgeler için oluşturduğu ’Dicle Kuvvetler Gücü’ne karşın peşmergeler, Türkmenler’in yoğunlukta yaşadığı Tuzhurmatu’ya adeta akın etti. Peşmergeler, bölgede kutsal sayılan Mursa Ali Dağı’nın zirveye yakın kesimine boya ile Kürt bayrağını çizdi.

Bağdat-Kerkük ve Bağdat-Selahaddin illerinin kesişme noktası konumunda yer alan tuzhurmatu ilçesi son günlerde bir yandan Maliki güçleri, bir yandan da Peşmerge güçlerinin çemberinde kalmış duurumda. Başbakan Maliki'nin ilçenin Bağdat ve Selahaddin yönelerine askeri güç yerleştirmesinin ardından bölgedeki gerilim her geçen gün arttı. Maliki'nin bu hareketine karşın Erbil yönetimi Tuzhurmatu ilçesinin Kerkük yönüne Peşmerge gücü konuşlandırdı.

Yüzlerce peşmerge gücü tanklar, toplar ve zırıhlı araçlarla donatılmış şekilde Tuzhurmatu-Kerkük tarafına yerleştirildi.

Tuzhurmatu sakinleri gelişmeleri Maliki'nin istikrarsızlığı olarak niteliyor ve Maliki'nin girişiminin ardından Peşmerge gücünün bölgede daha da kendini hissettirir hale geldiğini düşünüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.