Piramit Haber

TSK'dan 2 flaş açıklama

Manşet

Genelkurmay Silahlı Kuvvetler, terörle mücadelede kuvvet azaltılması, asker çekilmesi gibi bir durum olmadığını açıkladı. TSK'dan ilginç bir de 23 Nisan resepsiyon açıklaması geldi.

 Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kısmının bölgeden çekilmesi ve kuvvet azaltılması söz konusu değildir. Tehdit durumuna göre birliklerimizin konuş yerleri ve mevcutları her sene yaz ve kış tertiplenmesi kapsamında yeniden düzenlenmektedir" denildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeledeki görevinin İl İdaresi Kanununda belirlendiği hatırlatıldı.
Kanuna göre, valilerin sorumluluk bölgesindeki en üst askeri makamdan kuvvet talep etmesi halinde, kuvvetin istenen yerde bulundurulabilmesi ve talebi gerektiren olayın sonuçlandırılabilmesi için yeterli kuvvet bölgede konuşlandırıldığı belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kısmının bölgeden çekilmesi ve kuvvet azaltılması söz konusu değildir. Tehdit durumuna göre birliklerimizin konuş yerleri ve mevcutları her sene yaz ve kış tertiplenmesi kapsamında yeniden düzenlenmektedir" görüşüne yer verildi.

23 Nisan resepsiyonu

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki bir diğer açıklamada da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in resepsiyon verdiği hatırlatılarak, "Sayın TBMM Başkanının vermiş oldukları resepsiyona geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Silahlı Kuvvetleri personeli milli iradeye olan saygısının gereği olarak katılmıştır" denildi.
Öte yandan Anıtkabir'i 22-28 Nisan tarihlerinde 121 bin 702 kişinin ziyaret ettiği bilgisi de açıklamalar arasında yer aldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.