Piramit Haber

Trafikte "acemi sürücü" devri kapanıyor

Manşet

Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile sürücü kurslarında teorik eğitimler sadeleştirilirken direksiyon derslerinde simülatör de kullanılabilecek..cü Kursları ve...

İzmir - Ahmet Bayram

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Başkanı İsmail Yılmaz, "Eski yönetmelik eğitim ve uygulama altyapısı açısından yetersiz kalıyordu. Biz uygulanabilir ve denetlenebilir bir yönetmeliğin olmasını arzu ediyorduk. Bu çerçevede yönetmeliğimiz düzenlendi. Yönetmelik hazırlanırken, sivil toplum kuruluşu olarak bizlerin de görüşleri alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz, çok güzel bir yönetmelik oldu" dedi.

Yılmaz, yeni yönetmelikle teorik eğitimlerde konuların sadeleştirildiğine ve direksiyon eğitimlerinde simülatör kullanılabileceğine işaret etti.

Eğitimde kalitenin artacağını çünkü eğitim araçları içinde simülatörlerin de yer alacağını söyleyen Yılmaz, "Ayrıca ehliyet sınavları önceden trafik, motor ve ilk yardım alanlarında ayrı ayrı yapılıyordu bundan sonra sınavlar tek çatı altında birleştirilerek, bilgisayar ortamında yapılacak, sonuçlar hemen açıklanacak bu da ehliyet almayı hızlandıracak" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.