Piramit Haber

Toplumla hükümet arasında moderasyon görevi gördük

Manşet

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkanı Arıboğan, "Biz toplum ile hükümet arasında moderasyon görevi gördük" dedi.

TEKİRDAĞ

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülkü Arıboğan, heyet üyeleriyle birlikte Tekirdağ'daki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, toplum ile hükümet arasında moderasyon görevi gördüklerini belirterek, toplumun gergin olduğunu, ancak bunları siyasiler ya da hükümete konuşamadıklarını kaydetti. 

Çalışmalarında toplumun sosyal envanterini çıkardıklarını ifade eden Arıboğan, terör örgütünün sınır dışına çıkartılmasının çözüm sürecinin önemli bir parçasını teşkil ettiğini belirterek, "Yaptığımız çalışmalarda genel kanaatimiz, toplumumuzun barışa hasret kaldığıdır. Her kesimin ortak noktasının barışa hasret kalmaları olduğunu gördük" diye konuştu. 

Arıboğan, "Sizin göreviniz nedir?" sorusuna verdiği yanıtta ise toplum içindeki güvensizlik ortamının giderilmesi adına yola koyulduklarını aktardı. 

Toplum içinde artık barışın konuşulması için yola çıktıklarını belirten Arıboğan, Türkiye'nin AB kriterlerine uyum çerçevsinde demokratikleşme adına önemli adımlar attığını söyledi.

"Siyasi araçlar ile çözülemedi" 

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyesi Ali Bayramoğlu da şunları kaydetti:

"Türk siyasal sistemi parasıyla, insanıyla, siyasi araçlarıyla, değişik siyasi partileri ile bu sorunu mevcut ve bilinen siyasi araçlarla çözemedi. Çözdüğünü söylemek mümkün değil. İki alternatif var önümüzde, ya bedel ödemeye devam ederiz, ölürüz, öldürürüz, demokrasiden ödün veririz. Türkiye'de atılacak pek çok adım, pek çok reformun önünde korkular ve endişeler ana engeller olmaya devam eder ya da farklı ve yeni yöntemlerle biraz daha cesaretle daha fazla risk alarak yeni bir toplumsal sözleşmeyle bütünlüğümüzü yeniden inşa ederiz. Bizim bu barış arayışından anladığımız bu."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.