Piramit Haber

Teym bebek Türkiye'ye emanet

Manşet

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasında, hasta annesinin güvende yaşasın diye gözyaşlarıyla Türkiye'ye gönderdiği 1 aylık Teym bebek de bulunuyor.

HATAY - Emin Sansar/Halit Demir
Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasındaki 1 aylık Teym bebek, güvenli bir ortamda yaşamak için hasta annesinden ayrılmak zorunda kaldı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan çoğunluğu kadın ve çocuk 60 Suriyeli, oluşturdukları derme çatma çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Suriyeliler, düğün salonu içerisinde kendi imkanlarıyla oluşturdukları farklı bölmelerde zor da olsa hayata tutunuyor. 

Düğün salonuna 3 gün önce dedesi ve anneannesiyle gelen 1 aylık Teym bebek de zor koşullarda adeta hayata göz kırpıyor.

Anne Suriye'de Teym bebek Türkiye'de

Teym bebeğin dedesi Ömer Omeru, Suriye'nin Hamami köyünden Türkiye'ye geldiklerini, 6 çocuğunun ise orada kaldığını söyledi. Kızının bir ay önce erkek çocuk dünyaya getirdiğini ve hasta olduğunu ifade eden dede Omeru, bu nedenle torunu Teym'i de alarak büyük bir umutla Türkiye'ye sığındıklarını kaydetti.

Anne ile bebeğinin ayrılık anı

Kızının çok hasta olduğunu anlatan Omeru, ''Kızım 1 aylık bebeğinden hiç ayrılmak istemedi. Ancak ona bakacak gücü de yoktu. Hasta olduğu için ayağa dahi kalkamıyordu. Sırf çocuğunun hayatta kalması için bebeğini bize vererek gözü yaşlı bir şekilde Teym'inden ayrılmak zorunda kaldı. Kızım şu an ne durumda, öldü mü, yaşıyor mu bilmiyorum. Ama biz burada kızımın emanetine en iyi şekilde bakarak bir an önce yeniden evimize dönmek istiyoruz''
dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.