Piramit Haber

Terörle mücadelenin çözüm süreciyle ilgisi yok

Manşet

İçişleri Bakanı Güler,''Terörle mücadele, teröristle mücadele hiçbir zaman kesintiye uğramaz. Bunun çözüm süreciyle de ilgisi yoktur'' dedi...


ANKARA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Emniyet Müşavirleri Değerlendirme Toplantısı'na gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Nevruz kutlamaları için alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili soru üzerine Güler, 21 Mart Nevruz şenliklerinin geçmişte olduğu gibi kardeşlik havasında, huzur içinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Çözüm süreci

Çözüm sürecine ilişkin fazla konuşmak istemediğini, süreci adım adım izlediklerini hatırlatan Güler, ''Herkes eylemleriyle söylemleriyle bu konuya katkıda bulunacak. Çözüm sürecinin, milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında memleketimizin bütün insanlarını toparlayıcı olarak gören bir anlayış olduğunu söyledik. Bu anlamda herkes üzerine düşeni yapmalı'' değerlendirmesinde bulundu.

Operasyonlar

İçişleri Bakanı Güler, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların durduğu yönünde haberler olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
''Teröristle terörle mücadele, siyasetle müzakere. Bizim kesin yaklaşımımız budur. Sayın Başbakanımızın ifadesi de budur. Terörle mücadele, teröristle mücadele hiçbir zaman kesintiye uğramaz. Bunun çözüm süreciyle de ilgisi yoktur. Eğer terör devam ediyorsa ülkenin görevi vatandaşların can, mal, ırz ve tasarruf güvenliğini korumaktır. Bu konuda herhangi bir taviz söz konusu değildir ama biz bu çözüm sürecinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz. Devletin görevi neyse onu tabii ki sürdürmeye devam edecek.''

Güler, terör örgütü PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin durumuyla ilgili yeni bir gelişme olmadığını bildirerek, ''Önümüzdeki günlerde bekliyoruz. Elbette ki onların ailelerine kavuşmaları bizleri memnun eder'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.