Piramit Haber

'Terörle mücadele' stratejimizin bir parçası

Manşet

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Terörle mücadelede çabalarımız dış politikada stratejimizin bir parçasını oluşturuyor'' dedi.

ABU DABİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nun (TMKF)bakanlar toplantısının açılış konuşmasını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptı. 

ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ile birlikte TMKF'nın eş başkanlığını yapan Davutoğlu, mevcut uluslararası şartların, küresel sorunlarla ilgili Türkiye'yi proaktif bir rol oynamaya zorladığını belirtti. Türkiye'nin çalkantılı bir bölgede sergilediği istikrara dikkati çeken Davutoğlu, Türkiye'nin, sorumluluk duygusuyla dış politikasını yönettiğini vurguladı. Bölgesinde ve daha geniş ölçekte barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye'nin hiçbir çabadan kaçınmadığını, terörle mücadelenin de bu konudaki stratejilerinin bir parçası olduğunu söyleyen Davutoğlu, ''Terör mağduru olmuş ve maalesef olmaya devam eden bir ülke olarak, bu tehdide karşı uzun süredir devam eden mücadelemiz, küresel terörle mücadele çabalarının ön sırasına itiyor. Bu yüzden TMKF'nın eş başkanı olarak bu alanda aktif rol aldık'' diye konuştu.

Türkiye'den destek sözü

Türkiye'nin bu alanda aktif rol almaya devam edeceğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu şunları söyledi:
''Türkiye, kendi tarafından bu merkezi yönetmek ve danışmanlık kurulunda yer almak için adaylarını göstermiştir ve bugün sizlere Araştırma Merkezi'ni bir direktör ile desteklediğimizi duyurmak isterim. Merkeze, fonlarına ve projelerine katkı sağlayama devam edeceğimizi belirtmek isterim.'' 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.