Piramit Haber

Terkos'u feda edemeyiz

Manşet

Bakan Eroğlu, İstanbul'un 3. havalimanının Terkos Gölü civarına inşası sırasında, gölün azami şekilde korunacağını söyledi.

AYDIN

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Vimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, basın mensuplarının İstanbul'a yapılması planlanan 3. havalimanının Terkos Gölü ve bölgedeki su havzalarına zarar verip vermeyeceğine yönelik sorusu üzerine, Terkos Gölü'nün İstanbul'un en önemli su kaynağı olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla bu konuda havzanın korunmasına azami dikkat edilecektir'' yanıtını verdi.
Bu konunun sorumluluğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ait olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

''Bakanlık bizimle görüşecek. İçme suyu havzalarını kesinlikle koruyacağız. Bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın. Terkos'u feda edemeyiz. Biz inceleriz, bu ayak üstü olmaz. Koordinatlar belli olur, öyle fotoğrafla olmaz. Benim bildiğim orada eski maden ocakları da var. Denize yakın bir alan. Bildiğim kadarıyla içme suyu havzasının dışında. İçme suyu havzasının dışında ise bir mahsuru yok ama içindeyse oturacağız, konuşacağız. Zaten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu konularda bizimle temas ediyor, buna göre uygun çözümü buluyoruz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.