Piramit Haber

Tek tesadüf Malatya'ya gitmem

Manşet

Emekli Orgeneral Tolon, "Zirve Yayınevi" davasında hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin, "Tek tesadüf cinayetlerin işlendiği gün Malatya'ya gitmem" dedi.

İSTANBUL
''Ergenekon''
davasının tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin dava kapsamında hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin ''Bu davadaki tek tesadüf, İnönü Üniversitesi'nin daveti üzerine konferans vermek için menfur cinayetlerin işlendiği gün eşimle birlikte Malatya'ya gitmemdir'' ifadesini kullandı.
Tolon, yaptığı yazılı açılamada, şunları kaydetti: ''Mahkeme, menfur cinayetin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dosya kapsamında tutuklanmamı gerektirebilecek somut hiçbir delil bulunmamasına rağmen tutuklanmama karar vermek suretiyle gerçekte beni değil, TSK'yı yargıladığını kabul etmiştir.

Gerçekleri araştırmakla yükümlü mahkeme, maalesef ülkemizin bilhassa son dönemde geçirdiği kritik süreçte bağımsız ve tarafsız hareket edemediği için müfterinin yalan söylediğini, kamuoyu önünde bir kez daha ispatlamak için tarafımıza haklarımızı kullandırmak yerine maalesef gerçekleri örtbas etmeyi tercih etmiştir. Toplumsal barış elbette ki şahsımın ve tüm TSK mensuplarının ortak temennisidir.''


Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.