Piramit Haber

Tek çıkış yolu müzakere

Manşet

Çin Dışişleri Bakanı Yang, Suriye'deki çatışmaları çözmede askeri müdahalenin etkisiz kalacağını belirtti; ''Tek çıkış yolunun müzakere ve diyalog olduğu özümsendi'' dedi....


PEKİN

Çin Dışişleri Bakanı Yang Cieçı, devletin gelecek 10 yılının yönetim kademesini belirleyen 12'nci Ulusal Halk Kongresi sürerken, ülkesinin Suriye, Kuzey Kore politikası başta olmak üzere dış politikası üzerine açıklamalarda bulundu.

Yang, Suriye'de 2 yıldır devam eden kriz ve çatışmalara ilişkin olarak, sorunu çözme konusunda askeri müdahalenin etkisiz kalacağını belirterek, "Tek çıkış yolunun müzakere ve diyalog olduğunun uluslararası kamuoyu tarafından da özümsendiğini'' söyledi.

Suriye sorununda Çin'in, barış, istikrar ve Suriye halkının menfaatleri tarafında olduğunu söyleyen Yang, ''Suriye halkının arzu ve seçimlerine saygı duyuyoruz ve hiçbir tarafı kollama gibi bir gaye gütmüyoruz'' dedi. Yang, ''Bölgedeki tüm tarafların üzerinde anlaşabileceği her türlü çözüm planını desteklemeye hazır olduklarına'' işaret etti.

Yang, Pekin'in ''Bölge insanının değişim ve demokrasi yönündeki haklı isteklerine saygı duyduğunu'' belirterek ''Bölgeye ekonomik, teknik ve insani yardımlarımız sürecek'' dedi.

Kuzey Kore

Pyongyang'ın üçüncü nükleer denemesi neticesinde Kore Yarımadası'nda vaziyetin tekrar gergin bir hal aldığı değerlendirmesinde bulunan Yang Cieçı, ''BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararı uyarınca nükleersizleşme adına taraflara diyalog'' çağrısı yaptı.

İlgili taraflara sükunet çağrısında bulunan Yang, ''Kore Yarımadası'nda mevcut durumu daha da gerginleştirecek söylem ve tavırlardan uzak durulması gerektiğini'' söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.