Piramit Haber

Tehlikeli gazlarla mücadele onlardan soruluyor

Manşet

Nükleer saldırılar ve endüstriyel kazaların neden olacağı olumsuzlukların bertaraf edilmesiyle görevli TSK KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kapılarını AA'ya açtı.

KONYA - Ferhat Demircan

Türkiye'ye kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) saldırılar ve endüstriyel kazaların neden olacağı olumsuzlukların bertaraf edilmesiyle görevli TSK KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kapılarını AA'ya açtı.

Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde 1930 yılında "Gaz Müfettişliği" adıyla kurulan birlik, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer savunma konusunda uzman personeliyle dikkati çekerken, teknoloji ürünü teçhizatlarla olası tehlikelere karşı hazırlıklarını üst seviyede tutuyor.

KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Muhabere Laboratuvarı Destek Grup Başkanı Yarbay Tarkan Akıner, AA muhabirine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki ekipmanlarla her türlü KBRN saldırısına müdahale ve endüstriyel zehirli madde bulunan ortamlarda harekat yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

Yakın zamanda yerli bir savunma sanayi şirketince üretilen aktif karbon içerikli koruyucu kıyafetlerle koruyucu tedbirlerin daha da üst düzeye çıktığını ifade eden Akıner, bunun yanı sıra sahip oldukları teknolojik aletlerle her türlü zehirli madde analizini yapabildiklerini söyledi.

Akıner, Türkiye'nin KBRN imkan ve kabiliyetleri açısından dünyanın sayılı ordularına sahip ülkelerden biri olduğunu vurguladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.