Piramit Haber

Tarihin önemi yok

Manşet

AK Parti'li Elitaş, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasında ısrarcı olmadıklarını, CHP ile yapacakları görüşmenin sonuçlarını MHP ile paylaşacaklarını söyledi.

TBMM 

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yerel seçimlerinin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliği konusunda MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile görüştüğünü anımsattı.

MHP'nin, daha önce açıkladığı 27 Ekim 2013 tarihinin arkasında olduğunu belirten Elitaş, ''CHP ile de görüşeceğimizi, bu görüşme trafiği içinde herhangi bir tarih dayatmamız olmadığını ifade ettik'' dedi. Elitaş, Şandır'ın da yeni tarih olması halinde bu konuyu yetkili kurullarında görüşeceklerini aktardığını kaydetti.

Mustafa Elitaş, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılması konusunda ısrarcı olmadıklarının altını çizerek, ''Bizim için tarihin önemi yok. Önemli olan sonbahar aylarında seçimin yapılabilmesi. CHP daha önceki telaffuz ettiği tarihin arkasında durursa bunu MHP'ye götürürüz, onlar da yetkili kurularında görüşürler, ona göre bakarız'' diye konuştu.

Muhalefetten bir ön şart gelmesi halinde tutumlarının ne olacağı sorulan Elitaş, ''Hiçbir konuda hiçbir ön şartla gitmiyoruz, ön şartla da gelinmesini istemiyoruz. Amaç yerel seçimlerin sonbahara alınması'' dedi. 

Elitaş, CHP'den alacakları tarihi MHP'ye götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de ''Uzlaşma çerçevesinde gidiyorsak, 'CHP'den aldık, zaten yeterli çoğunluğumuz var, sizi bir tarafa bırakıyoruz' demek nezaket kurallarına aykırı. CHP ile de MHP ile de paylaşmamız gerekir'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.