Piramit Haber

Taksim'e izin yok

Manşet

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanmasına mevcut şartlar nedeniyle kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade etti...

İSTANBUL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin, "Mevcut şartlarda bu mitingin huzurlu, güvenli ve risksiz bir şekilde yapılması mümkün görülmemektedir. Bu nedenle de kesinlikle izin verilemeyeceği defalarca ifade edilmiştir. DİSK başta olmak üzere sendikalarımızın bu riskli alanı kullanma yönündeki isteklerinin, aklıselim ile buradaki fiziki şartlar ve risk nedeniyle bağdaştırılması fevkalade zordur'' dedi.

Mutlu, "1 Mayıs günü çelenklerin Cumhuriyet Anıtı'na bırakılması başta olmak üzere Kazancı Yokuşu'nda 1977 yılında vuku bulan acı olayları anma vesilesiyle sembolik törenlerin yapılmasını ifade ettik. Bunları yarın yapmayı arzu edecek gruplara, sendika temsilcilerine müsaade etmek suretiyle gerçekleştireceğiz. Ancak meydanda herhangi bir toplanmaya izin kesinlikle verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin "Bazı sendikaların 'Son anda da olsa izin verilir' gibi bir düşünce içinde çağrılarını yapmaya devam ettiklerini duyuyduklarını kaydeden Vali Mutlu, ''Böyle bir şey asla söz konusu olmayacaktır, olamaz'' ifadesini kullandı.

Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü burada idare edilebilecek, izin verilebilecek herhangi bir pozisyon olsaydı, biz zaten bu izni bugüne kadar verirdik. Bu alanı yarın sabaha kadar güvenlikli bir alan haline getirmek mümkün değildir. Dolayısıyla görünen köy kılavuz istemez." 

Herhangi bir izin söz konusu değil 

Vali Mutlu, "Halkımıza net çağrım şudur; kesinlikle şu saat ve sonraki saatler itibariyle 1 Mayıs'ta, yarın Taksim'de, Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanmasıyla ilgili herhangi bir izin söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.