Piramit Haber

Taksim'de bu sabah neler oldu?

Manşet

Taksim Gezi Parkı'na sert müdahelesiyle eleştirilen polis, 15 gün sonra uzlaşma ve diyalog çağrılarıyla Taksim'e girmesi dikkat çekti.Polisin Gezi parkı eylemcileri dışındaki marjinal guruplara birber gazlı ve sulu müdahalesi sırasında bu görüntüler ortaya çıktı.

 Gümüşsuyu'nda toplanan çevik kuvvet ekipleri, Taksim'e doğru ilerlerken Gezi Parkı içinde eylemine devam eden gruba müdahale edilmeyeceği, sadece meydandaki pankartların kaldırılacağı yönünde anons yaptı.
 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da twitter hesabından 07.30'dan itibaren müdahale yapılma düşüncesi olmadığı yönünde mesajlar attı.

 Bu anonslara Gezi Parkı'ndaki göstericiler olumlu yanıt verip parktan çıkmamayı tercih ederken, bazı marjinal gruplar polise taş, molotofkokteyli ve bilye ile saldırmaya başladı.

Polis, 15 gün önceki şiddet içeren tavrından tamamen uzak, sağduyu ve uzlaşma içeren anonslarına devam etti.

 Polis bu sırada "taş atmayın, su sıkmayalım, gaz atmayalım", "Hiç bir şekilde Gezi Parkı'na müdahale olmayacak, amacımız AKM ve Cumhuriyet Anıtı çevresindeki bayrak, pankart ve resimleri kaldırmak" şeklinde anonslarına devam etti.

 Bu sırada küçük grupları dağıtmak için biber gazı kullanan polisin, "gazdan etkilenen arkadaşlardan özür dileriz" anosları dikkati çekti.

 Bu arada Gezi Parkı'ndaki eylemlerine devam eden grup, polisin çağrısına olumlu yanıt verdi ve müzakere yolunu seçti. Bazı eylemciler de polise taş ve bilye atanları, sakin olmaları yönünde uyardı.

Bu sıralarda AKM ve anıt üzeri bayrak, flama ve fotoğraflardan temizlendi.
Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin kimisi parkta dururken, kimisi de meydana doğru yürüyüşe geçti. Polis meydana yürüyen gruba "Parka geri dönün, polis hattına yaklaşmayın, parktaki faaliyetlerinize devam edin" şeklinde anons etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.