Piramit Haber

Taksiciler Tomaların önünü böyle kesti.

Manşet

Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin yapıldığı Ankara’da, önceki gün büyük coşku ile başlayan protestolar, polisin geç saatlerdeki sert müdahalesi ile boyutlandı.

 Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın öncülüğünde Kuğulu Park’ta toplanan yaklaşık 5 bin kişi Kızılay’a yürüdü. Kızılay Meydanı’nda TOMA’larla müdahale eden polis, basınçlı su ve biber gazıyla grubu dağıttı. Göstericileri alandan uzaklaştırmak için takip eden TOMA’ların önünde duran taksiler göstericilere müdahaleyi engelledi. Kennedy Caddesi’deki müdahalede ise orta yaşlı iki gösterici basınçlı su ile göstericilere müdahale eden TOMA’ların önüne yatarak tomaları engellemek istedi.
Gezi Parkı’na destek için Kuğulu Park’ta toplanan ve Kızılay’a yürüyen gruba polisin müdahalesi sert oldu. Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinden sonra göstericiler Sıhhiye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı’na doğru çekildi. Bu sırada bazı taksiciler araçlarını göstericiler ile TOMA’ların arasında tutarak TOMA’ların göstericilere müdahalesini engellemek istedi.

TOMA’nın önüne yattılar

Polisin müdahalesinden sonra Kennedy Caddesi’nde toplanan göstericiler caddeyi araç trafiğine kapattı. Polisin müdahale etmemesi ve TOMA’ları caddeden çekmesi için slogan atan gruba polis basınçlı su ve biber gazlı müdahalede bulundu. Müdahale sırasında orta yaşlı iki gösterici basınçlı su ile göstericilere müdahale eden TOMA’ların önüne yatarak engellemek istedi. Bir başka gösterici grubun önünde diz çökerek elindeki çiçekleri polise uzattı. Gösterici, “Size çiçek uzatıyorum bize gaz bombası atıyorsunuz” diyerek isyan etti.
Kennedy Caddesi’ndeki müdahaleden sonra geri çekilen polis caddeyi göstericilere bıraktı. Caddede slogan atan göstericiler bir süre sonra eyleme son vererek dağıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.