Piramit Haber

Suudi Vaiz Ureyfi isyan etti

Manşet

Suudi Arabistan'da ikamet eden Vaiz Muhammed el-Ureyfi, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili hakkında yapılan haberleri yalanladı...

 Ureyfi, hakkında yapılan haberleri ''Esed yönetiminin dezenformasyon faaliyeti'' şeklinde tanımladı.
Merkezi Şam'da bulunan Beşşar Esed yönetimine bağlı televizyonu el-Dünya TV, Vaiz Muhammed el-Ureyfi'nin ''cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek üzere Suriyeli kadınları kısa süre için kendi nikahlarına geçirebileceklerine'' ilişkin fetva yayınladığını iddia etti.

Vaiz Ureyfi, iddianın dünya basınında yer almasının ardından AA muhabirinin sorularını cevapladı. Ureyfi, Esed yönetiminin Suriye'de işlenen savaş suçlarını örtmek için Suriye'deki resmi basın-yayın organlarının yalan haber ürettiğini, söz konusu yalan haberlerin, Esed yönetimini destekleyen ülke ve gruplara bağlı yayın organları tarafından dünyaya servis edildiğini ifade etti. Ureyfi, ''Şahsen tek suçum Suriye'de katledilen bebekleri, tecavüze uğrayan kadınları, yıkılan camileri savunmaktı bu sebeple hedef seçildim'' dedi.
Ureyfi, şunları söyledi:
''Ne yazdığımı öğrenmek isteyenler, benim internet sayfamı ziyaret etsinler. Her 'Muhammed El-Arefi' adındaki sayfa bana ait değildir. Hepsi benim ismimi ve resimlerimi kullanıp, istediklerini yazıyorlar. Adıma gönderilen sahte tweette 'Suriyeli kızlar, gidip mücahitlerin cinsel isteklerini gidermeliler'. Haşa bu fahişe nikahıdır. Yani akıllı insanların söylemeyecekleri batıl bir şeydir. Hemen yalanladım ve 'bu doğru değildir' dedim ama Ehl-i Sünnet'ten nefret eden bazı kanallar, Ehl-i Sünnet'in alimleri hakkında böyle şeyler yayınlıyor.''

Suudi Arabistan Melik Suud Üniversitesi Fıkıh Bölümü'nde İlahiyat Profesörü Ureyfi'nin, İslam fıkhı alanında kaleme aldığı 17 eseri bulunuyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.