Piramit Haber

Suriye'ye yardımlar sürüyor

Manşet

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF Kurumu işbirliğiyle ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere ulaştırılmak üzere 450 ton un gönderildi...


ADANA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Teşkilat Başkanı Ömer Kesmen, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi alanından 18 tırdan oluşan 450 tonluk un yardımı konvoyunun gönderilmesi öncesi düzenlenen törende, Suriye'deki olayların 15 Mart'ta 2 yılını dolduracağını söyledi.

Kesmen, ''İHH olarak kriz bölgelerinde 20 yıldır çalışıyoruz. Açıklanan resmi rakamları her zaman iki veya üçle çarpmak lazım. Suriye'de söylenen rakamlar gerçekten daha fazla. Ekmek kuyruğunda insanlar katlediliyor. Suriye rejimi, halkın bulunduğu yerleri bombalıyor. Binlerce tecavüz hadiseleri yaşanıyor. Bizler Suriyeli kardeşlerimizin katliamlardan kurtulmalarını temenni ediyoruz. Suriye halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Suriye içinde 6 milyondan fazla insan evlerini ve yaşadıkları yerleri terk emek zorunda kalmış. İHH olarak kriz bölgesinden un istemeye başladıklarında, oradaki sıkıntının büyük olduğunu anladık. Son 3 ayda Suriye'ye 300'den fazla gıda yüklü tır gönderdik."

Katar RAF Kurumu yetkilisi Mohammed S. İbrahim de, olayların başladığı andan itibaren Katar halkının, yardım kampanyası başlatan Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani önderliğinde Suriye halkının yanında olduğunu söyledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.